Suopotkupallo – Ukkohalla Resort

Suopotkupallon MM-kisat

Suopotkupallon 20. MM-kisat järjestetään Hyrynsalmella Vuorisuolla 19.-20.7.2019. Illalla Ukkohallassa raikaa Swamp Rock. Tule ja koe oikea Swamp spirit!

Suopotkupallon historiaa:
Suopotkupallon isänä tunnetaan Vuokatti Ski Teamin hyrynsalmelaisvahvistus, hiihtäjä Esa Romppainen, joka haki omaan kesäharjoitteluunsa vauhtia suolta. Suopotkupallon  herruudesta on taisteltu jo kolmella vuosikymmenellä ja nykyisin lajin MM-tittelistä kilpaillaan noin 200 joukkueen voimin.

Ajatus suopotkupallosta heitettiin ilmaan ja alettiin pohtia pähkähullun lajin menestymismahdollisuuksia. Idea otti tuulta alleen ennakkoluulottoman kunnan päättäjissä ja ensimmäiset kisat pistettiin pystyyn talkoovoimin kesällä 1998. Ensimmäisissä SM-kisoissa oli mukana 13 joukkuetta.

Kisainnostus lähti huimaan nousuun ja jo seuraavana vuonna mukana oli nelinkertainen määrä joukkueita. Vuosituhannen viimeisissä kisoissa taisteltiin EM-mestaruuksista 57 joukkueen voimin.

Vuodesta 2000 lähtien suopotkupalloa on pelattu MM-kisoina ja vuosi vuodelta osanottajamäärät ovat nousseet. Joukkuemäärä on vakiintunut 150-250 kilpa-, harraste-, naisten-, seka- ja business-sarjan joukkueeseen ja mukana on ollut kotimaisten osanottajien lisäksi joukkueita Englannista, Hollannista, Ruotsista, Venäjältä, Skotlannista ja Islannista.

Suovieraita, yleisö mukaanluettuna, liikkuu alueella tapahtumaviikonloppuna parhaimmillaan 20 000. Tämä kielii tapahtuman ympärillä olevasta ainutlaatuisesta tunnelmasta, joka kiehtoo lajiin perehtymättömiäkin.

Siirry Suopotkupallon virallisille sivuille tästä

Ilmoita joukkueesi mukaan kisoihin tästä.

ESITTELYVIDEO:  https://www.youtube.com/watch?v=wusUznT9lYk

Swamp Soccer