9 saunaa

9 erilaista saunaa kutsuvat rentoutumaan ja nauttimaan

Sauna on ollut osa suomalaisten identiteettiä aikojen alusta lähtien. Ukkohallan Saunamaailmassa saunan alkuperää ja muinaisia saunomisrituaaleja voi käydä pohtimassa esimerkiksi perinteiseen tapaan rakennetussa uralilaisessa luolasaunassa.

Saunamaailmassa voi myös helposti tehdä aikamatkan majesteettisestä luolasaunasta esimerkiksi moderniin infrapunasaunaan. Saunamaailma tarjoaa mahdollisuuksia aina rehellisistä suomalaisista löylyistä eksoottisempiinkin saunomiskokemuksiin ja saunaperinteisiin.

Uralin luolasauna

Uralin luolasaunan katseenvangitsija on ikkunasta avautuvat upeat maisemat, mutta hieno on itse saunakin. Lämpötila luolasaunassa on mukavat +65°C.

Kelosauna

Kelosauna on pieni ja perinteinen puulämmitteinen sauna, jonka löylyt tarjoavat +80°C:n mittarilukemasta huolimatta pehmeät löylyt.

 

Maisemasauna

Maisemasaunassa voit nauttia Syväjärven maisemista ja lempeistä löylyistä (+60°C).  Maisemasaunan yhteydessä sijaitsee myös ulkoporeallas.

Tervasauna

Tervasaunamme kelluu Syväjärven aalloilla. Tervasaunassa tärkeä osa saunomista on paikan tunnelmat ja tuoksut – terva ja savu.

Päresauna

Päresaunan tunnelmallinen miljöö houkuttelee aina uudelle löylynheitolle – ihasteltavaa riittää! Päresaunan lämpötila on noin (+65°C).

 

Suomalainen sauna

“Suomalaisen saunan löylyssä ne murheet sulaa ja paha tuuli haihtuu”. Sauna on tärkeä osa suomalaista kulttuuria – Se on puhdistumista ja rentoutumista varten. Siksi noin +70°C lämpöiseen suomalaiseen saunaamme liittyy hiljaisuus ja rauha.

Infrapunasauna

Infrapunasauna (+50°C) tehostaa verenkiertoa ja parantaa elimistön toimintoja. Se lievittää kipua ja nopeuttaa vammojen paranemista sekä niistä palautumista lisäämällä kudosten verenkiertoa.

Karjalainen sauna

Karjalaisen saunan napakat, +75°C:n löylyt nostavat takuulla hien pintaan. Hämärä tunnelma antaa mielelle tilaa rauhoittua.

Höyrysauna

Höyrysauna rentouttaa ihanasti kävijänsä niin henkisesti kuin fyysisesti. Höyrysaunan kosteus tekee hyvää iholle, ja auttaa sitä näyttämään raikkaammalta ja kosteutetulta. Kostea lämpö voi auttaa myös lievittämään vilustumisen oireita. Höyrysaunassa lämpötila pysyttelee +50°C:n tietämillä.