Maastohiihto

Ukkohallassa on erinomaiset mahdollisuudet maastohiihtoon

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia. Kaikki alueen latureitit ovat hyvin merkittyjä ja säännöllisesti huollettuja. Latu-urien varrella  laavut ja nuotiopaikat antavat tilaisuuden levähtämiseen, lämmittelyyn sekä eväiden syöntiin. 

Latujen hoito ja kannatusmaksu

Vaara-Kainuun Matkailuyhdistys hoitaa alueen latureitit yhdessä Hyrynsalmen kunnan kanssa. Hyrynsalmen kunta vastaa yhdysladusta Ukkohalla-Hyrynsalmi sekä Hyrynsalmen latujen hoidosta, ja Ukkohallan Latupooli vastaa matkailukeskuksen latujen hoidosta. Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen kannatusmaksun, joka ohjataan suoraan latujen kunnossapitoon. Kannatusmaksu on 10€/päivä ja 25€/viikko. Maksun voit tehdä helposti MobilePayn kautta numeroon 97907. Latupassin voi lunastaa myös Hotel Ukkohallan vastaanotossa, josta voit noutaa myös latukartan maksukuittia vastaan.

Loma-asunnon omistajien kannatusmaksu

Yhdistyksen perustama latupoolin työryhmä suunnittelee latujen hoidon ja laatii ajosuunnitelman, sekä varmistaa kauden aikana latujen riittävän hyvän kunnostuksen käytettävissä oleva budjetti huomioiden. Työryhmässä ovat mukana Jukka Sala, Teemu Muhonen ja Jussi Kiiskilä. Latupoolin vuosimaksu on 50€/mökki kun asunto on vain omassa käytössä ja 75€/mökki, kun asuntoa vuokrataan myös muille. Latupooli hallinnoi mainospaikkoja, kuten Ukkohallan hiihtosillat ja niihin tullaan myymään mainospaikkoja latujen kunnossapidon rahoittamiseksi. Lisäksi latupooli kerää varoja myymällä latukarttaa, jonka asiakas saa maksamalla vapaaehtoisen latumaksun. Latukarttaan myydään lisäksi mainospaikkoja yrityksille.

Latupäiväkirja

Latuverkosto kunnostetaan aina tarpeen mukaan säätä sekä kulutusta seuraten. Ajantasaisen kunnostustilanteen löydät tämän sivun yläreunan linkistä!

Vorlokin latukahvila

Vorlokin latukahvila on avoinna hiihtolomilla päivittäin klo 10-16 ja sen jälkeen lauantaina 23.3. ja sunnuntaina 24.3. klo 10-16. Pääsiäisenä latukahvila palvelee torstaista maanantaihin. Matkaa Vorlokin tuvalle tulee Ukkohallasta noin 5 km Tuomivaaran kierrosta vastapäivään. Varaathan käteistä mukaan!

 

 

Vuokrattavat hiihtovälineet

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia.

Hinnasto

Tuote
Hinta
AIKUISTEN PERINTEISEN HIIHTOSETTI
3h
15 €
Päivä (kaupan sulkemiseen asti)
25 €
Lisäpäivät
20 €
AIKUISTEN PERINTEISET HIIHTOSUKSET
3h
10 €
Päivä (24h)
15 €
Lisäpäivät
10 €
PERINTEISEN MONOT
3h
10 €
Päivä (24h)
15 €
Lisäpäivät
10 €
MAASTOHIIHTOSAUVAT
3h
5 €
Päivä (24h)
5 €
Lisäpäivät
5 €

Vuokraa hiihtovälineet ennakkoon verkosta ja vältä turha jonottaminen.