Maastohiihto

Ukkohallassa on erinomaiset mahdollisuudet maastohiihtoon

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia. Kaikki alueen latureitit ovat hyvin merkittyjä ja säännöllisesti huollettuja. Latu-urien varrella  laavut ja nuotiopaikat antavat tilaisuuden levähtämiseen, lämmittelyyn sekä eväiden syöntiin. Pysähdyspaikkoja on sijoitettu ulkoilureiteille sopivin välimatkoin.

Latujen hoito ja kannatusmaksu

Vaara-Kainuun Matkailuyhdistys hoitaa alueen latureitit yhdessä Hyrynsalmen kunnan kanssa. Hyrynsalmen kunta vastaa yhdysladusta Ukkohalla-Hyrynsalmi sekä Hyrynsalmen latujen hoidosta, ja Ukkohallan Latupooli vastaa matkailukeskuksen latujen hoidosta.

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen kannatusmaksun, joka ohjataan suoraan latujen kunnossapitoon. Kannatusmaksu on 10€/päivä ja 25€/viikko. Maksun voit tehdä helposti MobilePayn kautta numeroon 97907. Latupassin voi lunastaa myös Hotel Ukkohallan vastaanotossa, josta voit noutaa myös latukartan maksukuittia vastaan.

Latupäiväkirja

20.12. Lunta on tullut ja uutta hiihdettävää avataan! Kaikki aikaisemmin avatut sekä lisäksi Komulankönkäänlatu kunnostetaan!

23.12. Kunnostetaan Valaistu latu, Akan kierros, Nybergin lenkki sekä Tuomivaaran kierros Hyrynsalmen yhdysladulle saakka.

24.12. Kunnostetaan kaikki alueen ladut: Valaistu latu, Akan kierros, Nybergin lenkki, Komulankönkäänlatu sekä Tuomivaaran kierros Hyrynsalmen yhdysladulle saakka.

25.12.-6.1. Latuverkosto kunnostetaan aina tarpeen mukaan säätä sekä kulutusta seuraten. Ajantasaisen kunnostustilanteen löydät tämän sivun yläreunan linkistä!

HUOM! Tuomivaaran kierroksella, Hyrynsalmen yhdysladulta itään on käynnissä Metsähallituksen hakkuutyömaa. Työ kestää arviolta tammikuun 2024 loppuun saakka ja latuyhteyttä työmaan kohdalla ei voida ylläpitää töiden ollessa käynnissä.

HUOM! Valaistulla ladulla ei kunnossapitoa torstaista sunnuntaihin 8.-11.3.2024 Umpihankifrisbeegolf-kisojen vuoksi.

Vuokrattavat hiihtovälineet

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia.

Hinnasto

Tuote
Hinta
AIKUISTEN PERINTEISEN HIIHTOSETTI
3h
15 €
Päivä (kaupan sulkemiseen asti)
25 €
Lisäpäivät
20 €
AIKUISTEN PERINTEISET HIIHTOSUKSET
3h
10 €
Päivä (24h)
15 €
Lisäpäivät
10 €
PERINTEISEN MONOT
3h
10 €
Päivä (24h)
15 €
Lisäpäivät
10 €
MAASTOHIIHTOSAUVAT
3h
5 €
Päivä (24h)
5 €
Lisäpäivät
5 €

Vuokraa hiihtovälineet ennakkoon verkosta ja vältä turha jonottaminen.