Huskysafarit

Joko mennään?

Koiravaljakkoajelulla pääset tutustumaan Kainuun upeisiin tykkymaisemiin ja kokemaan metsäseikkailun aitojen siperianhuskyjen kanssa.

Ammattitaitoiset oppaat perehdyttävät sinut koiravaljakon ohjaamiseen, ja pääsetkin kokeilemaan reen ohjaamista itse. Lapset voivat nauttia ajelusta reen kyydissä. Reki on perinteinen, käsin tehty kahden hengen kelkka.

Retken aikana pidetään taukoja, jolloin vaihdetaan kuljettajaa ja samalla voit ottaa valokuvia viehättävistä suomalaisista talvimaisemista. Ajon jälkeen koiravaljakko-opas kertoo sinulle koirien elämästä ja koulutuksesta.

Talvikauden 2022-2023 koiravaljakkoajelut alkavat jo lauantaista 17.12. lähtien.

Huomioithan, etteivät lähdöt ole taattuja. Safari tulee varata etukäteen Hotel Ukkohallalta viimeistään 2 päivää ennen lähtöaikaa.

Talven perinteinen valjakkoajelu

Kesto: n. 1,5 h

Kapasiteetti: 2–4 henkilöä

Lähtöpaikka: Rinteiden päältä, Hotel Ukkohallan vastaanotosta opastus lähtöpisteelle

Suositellut välineet / varusteet: Lämpimät ja mukavat ulkoiluvaatteet, lämpimät ulkoilukengät

Hinta: 96 € / aikuinen, 72 € / lapset (alle 15-vuotiaat). Yhden ihmisen kelkka (+ 50%) 144 € / aikuinen.

Varaus: Hotel Ukkohalla / [email protected] ja 08 748 500. Viimeistään 2 päivää ennen lähtöaikaa klo 18.00 mennessä.

Huomioittehan: alle 15-vuotiaat ainoastaan aikuisen seurassa. Lapset voivat nauttia matkasta matkustajana kelkan kyydissä.

Varaa tästä

T-Husky

Koiravaljakkoajeluja Ukkohallassa järjestää T-Husky, jonka repertuaariin kuuluvat talvisin ohjatut valjakkoajelut Ukkohallan maastossa ja kesäiset koirakävelyt lähimetsissä.

T-Huskyn takana on oululainen Tiina Maaninen, jolle idea koiran omistajuudesta ja omasta kennelistä iti monta vuotta ennen kuin Tiina teki haaveestaan totta. Tänä päivänä Tiina jatkaa Liisa Terosen vuonna 1984 perustaman kennelin omistajana. Oman kennelin myötä Tiinan pitkäaikainen haave omasta koiravaljakosta ja myös kilpailemisesta koiravaljakkoajossa on toteutunut. Tiina koirineen kilpailee pääsääntöisesti avoimessa tai kahdeksan koiran luokassa keskipitkillä (n. 45- 50) ja pitkillä n. 300 km matkoilla.

T-Hyskyn erilaisia ohjelmia on tarjolla Ukkohallassa pitkin talvikautta ja Tiinan ja koirien kanssa pääsee kokemaan Kainuun luonnon puhtauden ja moninaisuuden aivan uudesta perspektiivistä, melkeinpä meditatiivisella tavalla koiran reessä istuen. Ja nämä koirat nauttivat, kun saavat tehdä tätä työtä. Valjakkokoiran geenit ovat vahvasti työkoiran geenit ja veri vetää juoksemaan. Työ on näiden koirien elämän tarkoitus!