Huskysafarit

Joko mennään?

Koiravaljakkoajelu hohtavien hankien keskellä on elämys, jonka tulet muistamaan aina!

Siperianhuskyvaljakko kiidättää sinua tykkypuiden reunustamalla reitillä ja matka taittuu perinteisessä kahden hengen reessä joko itse koiria ohjastaen tai mukavasti kyydissä istuen. Retken aikana pidetään taukoja, jolloin vaihdetaan kuljettajaa ja samalla voit ottaa valokuvia Kainuun vanhimpien metsien tykkypuista sekä tietenkin upeista valjakkokoirista! Ajon jälkeen koiravaljakko-opas kertoo sinulle koirien elämästä ja koulutuksesta.

Seuraavat lähdöt hiihtolomien aikaan ma 19.2., ke 21.2., to 22.2., su 25.2., ma 26.2., su 3.3., ma 4.3., ti 5.3., la 9.3.

Tiedustele muita mahdollisia aikoja Hotel Ukkohallan vastaanotosta: puh. 08 748 500 tai [email protected] tai varaa ajelu suoraan tästä linkistä!

Perinteinen Husky-safari

Kesto: n. 90 min

Kapasiteetti: 2–4 henkilöä

Lähtöpaikka: Rinteiden päältä, Hotel Ukkohallan vastaanotosta opastus lähtöpisteelle

Suositellut välineet / varusteet: Lämpimät ja mukavat ulkoiluvaatteet, lämpimät ulkoilukengät

Hinta: 96 € / aikuinen, 72 € / lapset (alle 15-vuotiaat).

Varaus: Hotel Ukkohallan vastaanotosta sähköpostitse [email protected] tai puhelimitse 08 748 500. Viimeistään 2 päivää ennen lähtöaikaa klo 18.00 mennessä.

Huomioittehan: alle 15-vuotiaat ainoastaan aikuisen seurassa. Lapset voivat nauttia matkasta matkustajana kelkan kyydissä.

T-Husky

Koiravaljakkoajeluja Ukkohallassa järjestää T-Husky, jonka repertuaariin kuuluvat talvisin ohjatut valjakkoajelut Ukkohallan maastossa ja kesäiset koirakävelyt lähimetsissä. T-Huskyn takana on oululainen Tiina Maaninen, jolle idea koiran omistajuudesta ja omasta kennelistä iti monta vuotta ennen kuin Tiina teki haaveestaan totta. Tänä päivänä Tiina jatkaa Liisa Terosen vuonna 1984 perustaman kennelin omistajana. Oman kennelin myötä Tiinan pitkäaikainen haave omasta koiravaljakosta ja myös kilpailemisesta koiravaljakkoajossa on toteutunut. Tiina koirineen kilpailee pääsääntöisesti avoimessa tai kahdeksan koiran luokassa keskipitkillä (n. 45- 50) ja pitkillä n. 300 km matkoilla.

T-Hyskyn erilaisia ohjelmia on tarjolla Ukkohallassa pitkin talvikautta ja Tiinan ja koirien kanssa pääsee kokemaan Kainuun luonnon puhtauden ja moninaisuuden aivan uudesta perspektiivistä, melkeinpä meditatiivisella tavalla koiran reessä istuen. Ja nämä koirat nauttivat, kun saavat tehdä tätä työtä. Valjakkokoiran geenit ovat vahvasti työkoiran geenit ja veri vetää juoksemaan.

Työ on näiden koirien elämän tarkoitus!