Hyvinvointilomat / -jaksot – Ukkohalla Resort

Hyvinvointilomat / -jaksot

Hyvinvointijaksolta iloa arjen keskelle

Ukkohallan kauniit maisemat, rauhoittava luonto ja monipuoliset aktiviteetit antavat erinomaisen lähtökohdan tuetuille hyvinvointijaksoille.

Ukkohallassa järjestetään Palkansaajien hyvinvointi ja terveys (PHT) ry:n, Maaseudun terveys- ja lomahuolto Ry:n (MTLH) sekä Hyvinvointilomat Ry:n tuettuja hyvinvointijaksoja, joiden tarkoituksena on ohjata kohti terveellisempiä elämäntapoja ja hyvää oloa.

Onnistumisen iloa ja elämyksiä sisältäviä jaksot on osoitettu lapsiperheille.

– Jaksoista on tehty innostavia ja elämyksellisiä. Ne on koostettu pysäyttäviksi kokemuksiksi arjen keskellä. Osallistujille tarjotaan uudenlaisia elämyksiä ilman hampaat irvessä puurtamista Ukkohallan monipuolisten palveluiden avulla.

Perheille tarjotaan ryhmämuotoisia liikuntapainotteisia ja virikkeellisiä jaksoja. Ne antavat mahdollisuuden esimerkiksi uusien harrastusten löytämiseen sekä perheyhteyden vahvistamiseen.

– Ukkohallassa ohjelmiin on sisällytetty muun muassa ohjattua liikuntaa, frisbeegolfia ja eräretkiä. Lapsille on esimerkiksi keilausta ja lasketteluopetusta / vesihiihtoa kaapeliradalla.

 Yksin tai yhdessä panostaen

Ukkohallan ensimmäinen PHT:n perheiden hyvinvointijakso alkoi kesällä 2012 ja työikäisten aikuisten elokuussa 2012.

MTLH:n ensimmäinen hyvinvointijakso toteutettiin Ukkohallassa ensimmäistä kertaa keväällä 2016. Hyvinvointijaksoille haetaan järjestöjen internetsivuston kautta.

Kaikki jaksot sisältävät teeman mukaisen ohjelman sekä majoituksen täysihoidolla. Osallistuja maksaa ainoastaan kiinteän omavastuuosuuden ja matkakulut kohteeseen.

PHT:n, Hyvinvointilomien sekä MTLH:n tuettuja hyvinvointijaksoja rahoitetaan Veikkauksen tuella, mikä ohjaa myös osallistujien valintaa. Perheiden osalta painotetaan sosiaalisia ja taloudellisia kriteerejä sekä aikuisten jaksoille valinnassa terveydellisiä kriteerejä.

Aikuisten jaksoille voi hakea joko yksin tai yhdessä kaverin tai puolison kanssa. Perheiden jaksot ovat viiden vuorokauden mittaisia, ja perheessä voi olla mukana yksi tai useampi alle 17-vuotias lapsi.

Alla olevista linkeistä pääset Järjestöjen nettisivuille:

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry

Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry

Hyvinvointilomat Ry

Malliohjelmat jaksoille Ukkohallaan:

PHT Talvi

Hyvinvointilomat Ry

MTLH talvi