Ohjatut retket

Irtaudu arjesta ja lähde opastetusti luontoon kokemaan ja rentoutumaan!

Ohjattu luontoretki voidaan järjestää Ukkohallan lähimaastossa eri pituisina ja kestoisina osallistujien kykyjen ja toiveiden mukaan. Retket järjestetään vuodenaikaan ja vallitsevaan säätilaan sovitettuina. Retkeillä voidaan joko jalan, pyöräillen tai lumikenkäillen, maistuvia retkieväitä unohtamatta!

Suositut retkikohteet

Komulanköngäs

Komulanköngäs on Hyrynsalmen Lauttakylässä sijaitseva luonnonkaunis, Suomen oloissa harvinainen kaksihaarainen vesiputous. Sen lähes pystysuorat putoukset ovat korkeudeltaan jopa kuusi metriä. Vesiputous sijaitsee kävelymatkan päässä Ukkohallasta, ja on upea retkeilukohde varsinkin keväällä komeiden kevättulvien aikaan. Komulankönkään retkeilypaikalta löytyy myös useampi laavu ja nuotiopaikka retkieväiden nauttimiseen, nokipannukahvien keittoon ja makkaranpaistoon.

Vorlokki

Vorlokin rotkolaaksot ovat syviä kalliorepeämiä, joiden pohjalla voi olla lunta ja jäätä vielä keskikesän helteilläkin. Vorlokin rotkolaakso on UKK-reitillä välillä Hyrynsalmi–Komulanköngäs. Vorlokin kierros on n.13km mittainen reitti joka nousee pienen Tuomivaaran lakialueelle, kuljettaa katsomaan Vorlokin rotkoa, Hongikonsuota ja Suolikankaan kauniita männiköitä ja harjulampia. Reitin varrelle osuu paljon nousuja ja laskuja sekä jonkin verran myös kivikkoa ja pitkospuita. Reitin varrelta löytyy myös Paskokosken laavu, joka on oiva paikka retkieväiden maisteluun ja makkaranpaisotauolle.

Ota yhteyttä myyntipalveluumme ja suunnitellaan yhdessä juuri teidän porukallenne sopiva retki Ukkohallan upeisiin maisemiin! 

[email protected]
p. 050 308 3451