MAASTOHIIHTO

Ukkohallassa erinomaiset mahdollisuudet maastohiihtoon.

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia.

Ukkohallassa nautitaan paksusta lumipeitteestä. Hoidettuja latuja rinnekeskuksen maisemissa on jopa 160 kilometrin verran. Tärkeintä Ukkohallassa on kuitenkin nostaa katse ylös suksenkärjistä, sillä maisemat ovat paikoin henkeäsalpaavia!

Ukkohallassa on hoidetut ja merkityt latureitit

Kaikki alueen latureitit ovat hyvin merkittyjä ja säännöllisesti huollettuja. Latu-urien varrella  laavut ja nuotiopaikat antavat tilaisuuden levähtämiseen, lämmittelyyn sekä eväiden syöntiin. Pysähdyspaikkoja on sijoitettu ulkoilureiteille sopivin välimatkoin.

Latujen kunnossapito

Matkailuyhdistys Ukkohalla-Hyrynsalmi ry hoitaa alueen latureitit yhdessä Hyrynsalmen kunnan kanssa. Hyrynsalmen kunta vastaa yhdysladusta Ukkohalla-Hyrynsalmi sekä Hyrynsalmen latujen hoidosta.

Ukkohallassa pääsääntöiset ajopäivät ovat maanantai, torstai ja lauantai. Lumisade voi vaikuttaa ajo-ohjelmaan ja tavoitteena on sadepäivinä, että ainakin Ensilumenlatu, (valaistu latu 1,8 km) ja Akan kierros (9 km) ovat ajettuna.

Vinkkejä hiihtäjille

  • Latuinfo
  • Tuomivaaran kierroksen reittikuvaus
  • Tervetuloa idylliseen Vorlokin latukahvilaan, joka sijaitsee Tuomivaaran kierroksen varrella. Tarjolla on mm. lämpimiä eräleipiä, munkkeja, pannaria, kahvia, mehua, teetä ja kaakaota. Huomioithan, että kahvilassa käy vain käteinen.