fbpx

MAASTOHIIHTO

Ukkohallassa erinomaiset mahdollisuudet maastohiihtoon.

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia.

Ukkohallassa nautitaan paksusta lumipeitteestä. Hoidettuja latuja rinnekeskuksen maisemissa on jopa 114 kilometrin verran. Tärkeintä Ukkohallassa on kuitenkin nostaa katse ylös suksenkärjistä, sillä maisemat ovat paikoin henkeäsalpaavia!

Ukkohallassa on hoidetut ja merkityt latureitit

Kaikki alueen latureitit ovat hyvin merkittyjä ja säännöllisesti huollettuja. Latu-urien varrella  laavut ja nuotiopaikat antavat tilaisuuden levähtämiseen, lämmittelyyn sekä eväiden syöntiin. Pysähdyspaikkoja on sijoitettu ulkoilureiteille sopivin välimatkoin.

Latujen kunnossapito

Matkailuyhdistys Ukkohalla-Hyrynsalmi ry hoitaa alueen latureitit yhdessä Hyrynsalmen kunnan kanssa. Hyrynsalmen kunta vastaa yhdysladusta Ukkohalla-Hyrynsalmi sekä Hyrynsalmen latujen hoidosta. Ladut pyritään kunnostamaan vähintään joka toinen päivä.

Tällä hetkellä kunnostettuja latuja ovat Myllynlatu (1.7 km, Komulanköngäs), Ensilumenlatu (valaistu 1.8 km), Nybergin lenkki (6 km), Tuomivaaran kierros (13.8 km) ja Akan kierros (9 km). Akan kierros tulee myös toimimaan koiralatuna.  Yhdyslatu Ukkohalla-Hyrynsalmi (Tuomivaaran lenkin risteyskohdasta n. 10 km) on myös avoinna ja Hyrynsalmella Iskunlatu (3 km).

 

(päivitetty 28.1.2021)

 

Vinkkejä hiihtäjille

Vuokraa maastohiihtovälineet kätevästi suoraan verkosta: Linkki välinevuokraukseen