fbpx

HUSKY-SAFARIT

Joko mennään?

Koiravaljakkoajelulla pääset tutustumaan Kainuun upeisiin tykkymaisemiin ja kokemaan metsäseikkailun aitojen siperianhuskyjen kanssa.

Ammattitaitoiset oppaat perehdyttävät sinut koiravaljakon ohjaamiseen, ja pääsetkin kokeilemaan reen ohjaamista itse. Lapset voivat nauttia ajelusta reen kyydissä. Reki on perinteinen, käsin tehty kahden hengen kelkka.

Retken aikana pidetään taukoja, jolloin vaihdetaan kuljettajaa ja samalla voit ottaa valokuvia viehättävistä suomalaisista talvimaisemista. Ajon jälkeen koiravaljakko-opas kertoo sinulle koirien elämästä ja koulutuksesta.

Huomioithan, etteivät lähdöt ole taattuja. Safari tulee varata etukäteen Hotel Ukkohallalta viimeistään 2 päivää ennen lähtöaikaa.

 

PÄÄSIÄISEN HUSKYSAFARIT NON-STOP -LÄHTÖINÄ UKKOHALLAN VAARAN PÄÄLLÄ!

 

Voit saapua paikalle ilman ajanvaraista, valjakot ajavat lauantaina ja sunnuntaina klo 10-15 välisenä aikana. Maksun voit suorittaa paikan päällä tai ennakkoon Hotel Ukkohallan vastaanotossa. Liput vain 29€/aikuinen ja 19€/lapsi.

 

LISÄTIEDOT Puh. 08 748 500 tai [email protected]

Talven perinteinen valjakkoajelu

 • Kesto: n. 1,5 h
 • Kapasiteetti: 2–4 henkilöä
 • Lähtöpaikka: Rinteiden päältä, Hotel Ukkohallan vastaanotosta opastus lähtöpisteelle
 • Suositellut välineet / varusteet: Lämpimät ja mukavat ulkoiluvaatteet, lämpimät ulkoilukengät
 • Hinta: 96 € / aikuinen, 72 € / lapset (alle 15-vuotiaat). Yhden ihmisen kelkka (+ 50%) 144 € / aikuinen.
 • Varaus: Hotel Ukkohalla / [email protected] ja 08 748 500. Viimeistään 2 päivää ennen lähtöaikaa klo 18.00 mennessä.

Huomioittehan: alle 15-vuotiaat ainoastaan aikuisen seurassa. Lapset voivat nauttia matkasta matkustajana kelkan kyydissä.

Kesän patikointiretki huskyjen kanssa

 • Kesto: 2 h, matka 4 km
 • Kapasiteetti: min. TBD, max. 6 hlö
 • Saatavuus: Ennakkotilauksesta ajalla 25.6. – 15.10.
 • Suositellut välineet / varusteet: Säähän sopiva vaatetus ja maastokävelyyn sopivat kengät
 • Hinta: 86 €/ hlö
 • Ikäraja: 7 vuotta, alle 15 v. lapset mukaan ilman omaa koiraa
 • Varaus:  Hotel Ukkohalla / [email protected] ja 08 748 511

Koiravaljakkoajelua Ukkohallassa – T-Husky ja nainen yrityksen takana

Ukkohallassa on nyt jo vuoden ajan kaiken muun ohjelman lisäksi päässyt husky-ajelulle. Koiravaljakko-ohjelmia alueella tarjoaa ohjelmapalveluyritys T-Husky. T-Huskyn ohjelmarepertuaariin kuuluvat talvisin ohjatut valjakkoajelut Ukkohallan maastossa ja kesäisin voi lähteä vaikkapa koirakävelylle metsään.

Nainen T-Huskyn takana on Oulainen Tiina Maaninen, jonka tie yrittäjäksi Ukkohallaan on vähintäänkin erilainen kuin voisi kuvitella; vielä kymmenen vuotta sitten ei tätä urapolkua osannut kuvitella yrittäjä itsekään. Eläinrakashan Tiina aina on ollut, mutta se että tienaisi leipänsä harrastuksen parissa, ei ehkä ollut se ensimmäinen ajatus.

Palataanpa taaksepäin. Tiina on syntynyt Kemissä, asunut lapsuutensa Kaskisissa, Tampereella ja Romaniassa. Isän työ vei perheen moneen paikkaan ennen kuin Tiina päätyi Ouluun opiskelemaan kemiaa. Vuonna 2005 Tiina väitteli tohtoriksi epäorgaanisesta kemiasta ja vuodesta 2005 vuoteen 2018 työpaikkana oli VTT:n Oulun toimipiste. Ennen VTT:lle töihin päätymistään Tiina toimi tutkijana Oulun yliopistossa ja yrityksessä joka toimi valokuitu- ja elektroniikkamateriaalien parissa. Tutkijan työ vei perheen välillä vuodeksi myös Galgaryyn, Kanadaan.

Idea koiran omistajuudesta ja omasta kennelistä iti monta vuotta ennen kuin Tiina teki haaveestaan totta. Lapsuuden kodissa oli ollut koiria ja kova halu saada oma koira oli aina olemassa. Koska Tiinan perheessä on allergiaa, ei sisäkoira tullut kyseeseen ja siksi pihakoira ja juuri husky oli luonteva jatkumo ajatukselle. Soitot siperianhuskyseuraan ja sitä kautta kenneleihin eivät aivan heti tuottaneet tulosta, mutta lopulta Liisa Teronen Kemistä uskoi Tiinaan ja suostui myymään hänelle kaksi aikuista siperianhuskyä: Foxin ja Kakrun, jotka toimivat Tiinan opettajina ja kouluttajina alkuvuosina.

Noista ajoista koiria on tullut lisää ja tällä hetkellä Arktiska kenneliin kuuluu yhteensä 22 koiraystävää. Tänä päivänä Tiina jatkaa Liisa Terosen vuonna 1984 perustaman kennelin omistajana. Tiinan aikana kennel on tuottanut neljä pentuetta ja yhtensä 19 pentua, joista vain kaksi on myyty uusille omistajille. Oman kennelin myötä Tiinan pitkäaikainen haave omasta koiravaljakosta ja kilpailemisesta koiravaljakkoajossa on toteutunut. Valjakkoajossa kilpailumatkat jaetaan sprintti-, keskipitkiin- ja pitkiin matkoihin, pisimpien matkojen ollessa yli 1250 km pituisia. Tiina koirineen kilpailee pääsääntöisesti avoimessa tai kahdeksan koiran luokassa keskipitkillä (n. 45- 50) ja pitkillä n. 300 km matkoilla.

Vuonna 2018 ajatus koiravaljakkoyrittäjyydestä kennelin ohella oli jalostunut niin pitkälle, että työ VTT:llä sai jäädä ja T-Hyskyn tarina pääsi alkamaan; ensimmäiset retket ajettiin Ukkohallassa talvikaudella 2019–2020.

Mutta miksi juuri Ukkohallassa kodin ollessa Oulussa? Muutama vuosi aiemmin Tiinan tytär muutti Hyrynsalmelle ja kun Tiina tuli vierailulle, rakastui hän välittömästi Kainuuseen, Hyrynsalmeen ja Ukkohallaan; seudun maisemaan, rauhaan ja kauneuteen. Tiinan sanoin: ”Hyrynsalmella tulee hyvä olo”.  Noin puolet koirista asuu Oulussa Tiinan kanssa ja toinen puoli Veera-tyttären kanssa Hyrynsalmen Hoikan kylässä. Veera on hänkin innokas koiraharrastaja ja täysillä mukana T-Huskyn toiminnassa.

T-Hyskyn erilaisia ohjelmia on tarjolla Ukkohallassa pitkin talvikautta ja Tiinan ja koirien kanssa pääsee kokemaan Kainuun luonnon puhtauden ja moninaisuuden aivan uudesta perspektiivistä, melkeinpä meditatiivisella tavalla koiran reessä istuen. Ja nämä koirat nauttivat, kun saavat tehdä tätä työtä. Valjakkokoiran geenit ovat vahvasti työkoiran geenit ja veri vetää juoksemaan; työ on näiden koirien elämän tarkoitus.

Mutta koska Tiina ei ole paikalleen jämähtävää sorttia, on yritys lähtenyt laajentamaan toimintaansa, nyt luonnonkosmetiikan pariin. Veera oli se joka alun perin keksi kokeilla luonnonmateriaaleista valmistettuja saippuoita. Opiskelu- ja työhistoriansa ajan synteettisen kemian kanssa töitä tehnyt Tiina alkoi etsiä tietoa luonnonkosmetiikasta ja kokeilla ja testailla eri materiaaleja. Kokeilujen kautta on syntynyt monia eri tuotteita ja lisää on kehitteillä. Metsämuijan nimellä myytävien tuotteiden periaatteena on pitää tuotteet mahdollisimman yksinkertaisina; ei väriaineita, ei mitään turhaa, vain puhdasta luonnonkosmetiikkaa. Kaikki tuotteet Tiina valmistaa käsin itse. Mm. koivupalashampoota, hunajasaippuaa ja mesiangervovoidetta voi ostaa suoraan Tiinalta taikka Hotel Ukkohallasta.

Tervetuloa tutustumaan T-Huskyyn; Tiinaan ja koiriin Ukkohallan hiihtokeskukseen! Valjakkoajelut ovat varattavissa Hotel Ukkohallasta [email protected] tai 08 748 500.