Kalastus

Kalastusta korpipuroilta järville.

Ukkohallan ympäristö on ollut jo vuosikymmeniä elämyksellisten metsästys- ja kalastusretkien näyttämö – mutta vain paikallisille asukkaille. Nyt tämä kätketty aarre on vihdoin avoin kaikille.

Vaivattomimmin Ukkohallassa pääsee kalalle Syväjärvellä. Vain kivenheiton päässä loma-asunnoista ja rinnekeskuksesta voit pyytää muun muassa kirjolohta. Säännölliset istutukset takaavat hyvän saalisvarmuuden. Syväjärven luontaiseen kalakantaan kuuluvat muun muassa ahven, hauki, siika ja made. Tutustu kohteeseen tarkemmin tästä. Kalastusluvan ostat kätevimmin osoitteesta www.kalakortti.com, mutta Hiihtokeskus Ukkohallan välinevuokraamon seinässä on myös lupa-automaatti, josta voi ostaa käteisellä lupia Syväjärveen.

Perhokalastaja suuntaa Syväjoen ekokoskille. Perhokalastukseen pyhitetty erämainen joki virtaa metsän keskellä ja parhaille kalapaikoille on pikku patikointi. Syväjoentie kulkee joen länsipuolella ja tien varrella on opasteita joelle. Retkeilemällä voit patikoida joen itäpuolella kulkevaa Kokkoharjun polkua Komulankönkäältä aina Vorlokin tielle asti.

Kalastusalue alkaa Komulankönkään suvannolta ja jatkuu aina Lietejoen haaraan saakka. Kalastusaika on koko sulavesiaika harjuksen rauhoitusaikaa 1.4.-31.5. lukuun ottamatta. Taimen on kokonaan rauhoitettu ja harjuksen alamitta on 40cm. Pilkkikalastus on kielletty. Kalastusluvan hinta on 17€/vrk ja voit hankkia sen etukäteen yllä olevan linkin kautta tai Hotel Ukkohalla vastaanotosta. Tutustu myös sivustoon kalallakainuussa.fi, jossa on tarkempi kuvaus kohteesta.

Kalastusluvat

Kalastusluvan Syväjärvelle voit ostaa Hotel Ukkohallan vastaanotosta tai verkosta osoitteesta www.kalakortti.com. Luvan hinta on 17€/vrk.

Osta perhokalastusluvat Syväjoelle tästä

Lisää ottipaikkoja

Yhdistä kalastuspäivääsi myös muita kohteita Ukkohallan läheisyydessä. Lisätietoja Kalalla Kainuussa-sivustolta.