Umpihankifutis MM 2025

01.02.-01.02.2025

Umpihankifutiksen MM-kisat 2025 järjestetään Ukkohallassa 1.2.2025.

Umpihankifutista pelataan pitkälti samoilla säännöillä kuin suopotkupalloa, mutta nimensä mukaisesti pelialustana toimii lumi. Säännöissä on yhdistetty usean pelilajin piirteitä ja sääntöjä, pääasiassa jalkapallon, mutta tärkeintä kaikista on se, että pelialusta on enemmän ja vähemmän pehmeä. Turnaus on loistava tilaisuus kerätä joukkue kaveriporukasta tai työpaikalta ja lähteä mukaan rentoon ja vauhdikkaaseen tapahtumaan, jossa pelitapahtuman ohella yhtä tärkeää on hauskanpito ja iltamenot!

Lisätietoja

Turnaus on suopotkupallon sisartapahtuma ja sen järjestää Ukkohalla Resort, josta löytyvät täydelliset puitteet turnaukselle: rutkasti lunta, pitkä kokemus isojen tapahtumien järjestämisestä sekä matkailukeskuksen monipuoliset palvelut yhdistettynä monipuoliseen majoitustarjontaan.

Tutustu Ukkohallan majoitustarjontaan täällä.

Viikonlopun ohjelmaa päivitetään ja otteluohjelma julkaistaan lähempänä turnausta!

Perjantai 31.1.
10-20           Ukko Café ja Hallamarket avoinna
12-20           Saunamaailmassa avoinna Sisäsaunat ja -altaat, Maisemasauna, ulkoporeallas sekä avanto
16-22           Keilahalli avoinna
16-00 (-02)  Ravintola Hallan Karhu avoinna, keittiö auki klo 21.30 saakka

Lauantai 1.2.
8-17              Kisatoimisto avoinna Saaga Kabinetissa
9-16              Turnauspelit Syväjärven jäällä
8-20              Ukko Café ja Hallamarket avoinna
12-20            Saunamaailmassa Sisäsaunat ja -altaat sekä avanto avoinna
15-19.30       Saunamaailman Ulkosaunat ja -altaat avoinna
12-02            Ravintola Hallan Karhu avoinna, keittiö auki klo 21.30 saakka
12-22            Keilahalli avoinna
12-16            Lounasbuffet ravintola Hallan Karhussa
21.00            Palkintojenjako ravintola Hallan Karhussa
21.30-           Umpihankibileet

Sunnuntai 2.2.
11-17            Ukko Café ja Hallamarket avoinna
12-17            Saunamaailma avoinna
12-16            Ravintola Hallan Karhu ja Keilahalli avoinna

 

Umpihankifutiksen säännöt:

Umpihankifutiksen säännöissä on yhdistetty usean pelilajin piirteitä ja sääntöjä, pääasiassa jalkapallon, mutta tärkeämpää kaikista on se, että pelialusta on enemmän ja vähemmän pehmeä ja siksi tuomari on kentällä pelaajien turvallisuuden takaajana.

Umpihankifutiksen pelit ratkotaan lauantaisin helmikuun alussa. Pelikentän koko on n. 50 x 25 m. Kilpailun juryllä on oikeus omatoimisesti siirtää otteluja kentältä toiselle pelaajien turvallisuuden vuoksi. Pelikenttien siirtoja voi tapahtua varsinkin lauantaina iltapäivällä – muistakaa siis tarkistaa pelikentän numero ja mahdolliset muuttuneet otteluaikataulut turnauspalvelulta.

Kiellettyä on sellaisten peliasujen käyttö, jotka voivat vahingoittaa vastustajaa. Myöskään ilman peliasua ei saa pelata. Pelikengissä ei saa olla metallisia vaihtonastoja eikä vastaavanlaisia piikkejä eikä ne saa olla kanssapelaajille vaarallisia. Korut ja kellot tulee poistaa ennen peliä.

Joukkueiden tulee huomioida, että ovat ilmoitettuna peliaikana valmiina oikealla kentällä – hyväksyttävä odotusaika on enintään 5 min. Ottelusta myöhästyminen = luovutus. Otteluohjelmat voivat myös muuttua peruutusten takia, joukkueita suositellaan tarkastamaan peliaikataulut pelipäivän aamuna. Peliaika on 2 x 10 minuuttia.

Pelisäännöt

Joukkue koostuu maalivahdista ja viidestä (5) kenttäpelaajasta, vaihtopelaajien määrää ei ole rajoitettu. Joukkueella pitää olla kentällä vähintään neljä (4) pelaajaa. Sekajoukkueiden sarjassa joukkueella tulee olla yhtä aikaa kentällä vähintään kaksi (2) naispelaajaa, joista kumpikaan ei saa olla maalivahti.

Vapaat lentävät pelaajavaihdot kentän keskiviivan kohdalta. Vaihto on suoritettu oikein, kun vaihtoon menevä pelaaja on poistunut kentältä ennen kentälle tulevaa pelaajaa. Tuomari voi antaa kahden (2) minuutin rangaistuksen väärästä vaihdosta tai vaihtoehtoisesti vapaapotkun vastajoukkueelle keskiviivan tuntumasta -mahdollinen maali ei keskeytä rangaistusta.

Tuomari voi antaa suoraan punaisen kortin pelaajalle, joka törkeästi pyrkii vahingoittamaan kanssapelaajiaan. Tuomari takaa siis turvallisuuden, lievät nojaamiset sallitaan, mutta kaikki tahalliset taklaukset ovat varoituksen arvoisia. Kahdesta saman ottelun varoituksesta seuraa punainen kortti ja ulosajo. Ulosajosta seuraa yhden (1) ottelun pelikielto.

 • Vapaapotkuissa muurin etäisyys tulee olla kolme (3) metriä.
 • Maalivahti saa ottaa pallon käsiin n. viiden (5) metrin alueelta maalista.
 • Suoraan maalivahdin käsistä lähtevästä avauksesta tehtyä maalia ei hyväksytä.
 • Mikäli pallo palautetaan maalivahdille tämän avattua pelin, ei maalivahti saa ottaa palloa käsiin ennen kuin vastustaja on koskenut palloon tai pallo on käynyt hyökkäysalueella.
 • Paitsiota ei ole.
 • Rangaistuslaukaus, kulmapotkut ja sivurajapotkut ammutaan käsistä.
 • Kaikki vapaapotkut, kulmapotkut ja sivurajapotkut ovat epäsuoria.
 • Sama pelaaja ei saa pelata useammassa joukkueessa samassa sarjassa (Värvääminen kesken kisojen toiseen joukkueeseen on ehdottomasti kielletty!). Muissa sarjoissa pelaaminen on sallittua.
 • Sijoituksen ratkeaminen tapahtuu kilpailusääntöjen mukaisesti: keskinäinen/-set ottelut, maaliero, tehdyt maalit, arvonta.
 • Mikäli joukkue luovuttaa perjantaina pelatut ottelut, sen mahdollisesti pelaamat ottelut mitätöidään ja joukkue suljetaan ulos sarjasta. Samalla joukkueelta evätään osanotto-mahdollisuus seuraavan vuoden Umpihankifutikseen ja Suopotkupalloon.

Pisteiden jako

 • Voitosta 3 p
 • tasapelistä 1 p (Runkosarjassa ottelu voi päättyä tasapeliin)
 • häviöstä 0 p

Mikäli joukkueet saavat runkosarjasta saman verran pisteitä, ratkaisee:

 1. keskinäisten otteluiden lopputulos
 2. maaliero
 3. tehdyt maalit
 4. arvonta

Mikäli ottelu päättyy välierissä tasapeliin seuraa 10 min jatkoaika kultaisen maalin säännöllä, jonka jälkeen tarvittaessa rangaistuspotkukilpailu

 • 3 laukojaa per joukkue
 • mikäli 3 laukauksen jälkeen tilanne tasan siirrytään äkkikuolemaan

Mahdolliset vastalauseet on jätettävä 15 minuutin kuluessa ottelun loppumisesta Turnauspalvelulle.

Erotuomarin päätöksestä ei voi valittaa.
Jury voi tehdä erillisiä tapauskohtaisia ja urheilullisia päätöksiä.
Erotuomarilla/juryllä on oikeus estää pelaajan tai jopa kokonaisen joukkueen osallistuminen otteluun.

Jokainen pelaaja vastaa omasta vakuutusturvastaan.

Lisätiedot

Tiedustelut

Hotel Ukkohalla

[email protected]
p. 050 308 3451