Wakeboard – Ukkohalla Resort

Lyhyt ja joustava wakeboard-lauta, korkealle vetolaitteeseen kytketty vetoköysi sekä radan leppoisa vetonopeus mahdollistavat ensikertalaisen lajiin tutustumisen. Ukkohallan Cable wakeboard rata sopii mainiosti niin aloittelijalle kuin kokeneellekin kävijälle, ikää tai taitotasoa katsomatta. Henkilökuntamme opastaa sinut ”kädestä pitäen” lajin perusteisiin ja siitä aina hyppyreille saakka!

Cable wakeboarding vaatii hieman samoja taitoja kuin esimerkiksi lainelautailu, rullalautailu sekä lumilautailu: voimaa, tekniikkaa ja luovuutta, joka kehittyy harjoittelun myötä. Monet tämän hetken huipuista ovatkin löytäneet cable wakeboard -lajin juuri näiden lajien kautta. Kokeneemmat harrastajat leiskauttavat radalla lajiin kuuluvia korkeita hyppyjä ja näyttäviä temppuja.

Yleinen vetonopeus radalla on noin 30 km/h.  Kesäkaudella 2019 waketat edullisemmin keskiviikkoisin, 3h lippu vain 10,00€!

Osta kausikortti ennakkoon!

Katso radan aukioloajat.

Hinnasto

3 tunnin lippu          30,00 (keskiviikkoisin 10,00)

Päivälippu                40,00

2 päivän lippu          60,00

Lisäpäivä                  20,00

Kausikortti, kesä      149,00

Vuokraus

Wakeboard lauta 3h                  25,00

Wakeboard lauta päivä            40,00

SUP-LAUDAN VUOKRAUS

1 h                      15,00

2h                       25,00

3h                       35,00

PV                       45,00

WAKE+SUP

Wake-lipun ostajalle SUP-laudan vuokra 10,00/1h
Wake-lipun ostajalle Saunamaailmalippu 5,00

Wakelippu sisältää perusvälineet: vesisukset, vesilaudan ja polvilaudan, kypärän ja pelastusliivin (pakollisia) sekä märkäpuvun.

Ryhmävaraukset ennakkoon, minimi 10 henkilöä. Rata on mahdollista vuokrata myös yksityiskäyttöön.  Ryhmävaraukset p. (08) 748 500 / [email protected]

www.ukkohalla

Wakeboard

Fakta

  • Wakeboard eli vesilautailu, jossa lautailijaa vedetään moottoriveneen perässä, on kehitetty vesihiihdon, lainelautailun ja lumilautailun pohjalta Yhdysvalloissa 1980-luvulla.
  • Cable wakeboard, joka tarkoittaa vesilautailua kaapeliradalla, alkoi muotoutua vesilautailusta omaksi lajikseen ympäri maailmaa 1990-luvulla.
  • Cable wakeboard -lautailijaa vetää eteenpäin veden yläpuolella olevaan vetolaitteeseen kytketty vetoköysi.
  • Lumilautaa lyhyempi, litteämpi ja kevyempi wakeboard-lauta sekä vetolaitteen vetoköysi ja suuri vetonopeus mahdollistavat korkeat hypyt ja näyttävät temput.
  • Vuonna 1962 avattiin maailman ensimmäinen kaapelivesihiihtorata, joka oli saksalaisen insinöörin, Bruno Rixenin, kehittämä.
  • Nykyään maailmalla on kaapeliratoja noin 250 ja harrastajia noin 500 000.
  • Suomen ainoa täysimittainen kaapelirata sijaitsee Kainuun Ukkohallassa.