Vaellus – Ukkohalla Resort

Ukkohallan ja Paljakan monipuoliset retkeilyreitistöt tarjoavat loistavat puitteet ulkoilulle ja patikoinnille. Vaihtoehtoja on niin pitkille vaelluksille kuin lyhyille luontoretkille.

Pitkää vaellusta kaipaavalle hyvä valinta on legendaarinen UKK-reitti. Ukkohallan ympäristössä sen varrelle sijoittuvat ovat muun muassa suuri luonnonvarainen vesiputous Komulanköngäs, Pyssylammen majat ja Pirunkirkko jokikanjoneineen. Reitin varrella ihaillaan silmänkantamattomiin kainuulaista vaaramaisemaa ikikuusikkoineen ja avosoineen. Suosittuihin vaellusreiteihin kuuluu myös lähes 60 kilometrin pituinen Köngäskierros mahtavine luonnonnähtävyyksineen. Lyhyille päivävaelluksille ja eväsretkille löytyy mielekkäitä polkuja heti Ukkohallan lähiluonnosta.

Vaelluskartta

Hallan Akan vaellus

Ukkohallassa järjestetään vuosittain parhaaseen ruska-aikaan Hallan Akan Vaellusretkitapahtuma, jossa pääsee helposti mukaan vaelluksen kiehtovaan maailmaan. Päivällä vaeltajat nauttivat patikoinnista värikkäässä ympäristössä, saunomisesta ja hyvästä ruoasta,  illalla rentoudutaan hyvässä seurassa elävän musiikin siivittämänä.

Osta liput Hallan Akan vaellukseen nettikaupasta

Vaellus