fbpx

RULLAHIIHTO JA -LUISTELU

Ukkohallan vaihteleva maasto soveltuu hyvin rullahiihdon ja -luistelun harrastamiseen.

Ukkohallan vaihteleva maasto on kuin tehty rullahiihdon ja -luistelun harrastamiseen. Lisäksi Ukkohallan ympäristö vaellusreitteineen ja sauvarinnemahdollisuuksineen tarjoaa kaikki kesäkauden hiihtoharjoitteluun vaadittavat elementit.

Korkeuseroa laskujen ja nousujen välillä löytyy riittävästi niin kilpahiihtäjän kuin aktiiviliikkujankin tarpeisiin. Toisaalta pääosa nousuista ja laskuista ovat hyvin loivapiirteisiä, joten rullilla liikkuminen onnistuu myös vähemmän harjaantuneelta kuntoilijalta.

Ukkohallan rullahiihtoreitit sopivat hiihtäjän kesäharjoitteluun

Maastohiihtäjä Teemu Härkönen kävi testaamassa Ukkohallan rullahiihtoreitit. Hänen mukaansa kohde sopii hyvin rullahiihtoharjoitteluun. Härkönen arvioi alueen reittien parhaimmaksi puoliksi maisemat ja vaihtelevat vaaramaastot sekä kokonaisuudessaan rauhallisen harjoitteluympäristön. Asfalttipinnoite ei ylety kaikkien loma-asuntojen pihaan, mutta esimerkiksi mökkialueelta on vain lyhyt siirtymä pinnoitetuille teille. Osa tiepinnoista on karheaa, joten pehmeämmät pyörät sopivat parhaiten rullahiihtohetkiin.