Ukkohallan vaihtelevissa maisemissa pääset nauttimaan pyöräilystä kauniiden vaarojen keskellä. Matkailukeskuksessa voit kokeilla taitojasi maasto-, BMX- ja dirt-pyörille soveltuvalla radalla.

Ukkohallaan avattiin kesällä 2011 erityisesti maastopyörä-, BMX- ja dirt-pyörille suunniteltu rata. Muotoiltu rata kurveineen ja hyppyreineen takaa monipuolista tekemistä alan harrastajille.

Ukkohallan ympäristö tarjoaa haasteita ja hulvattomia hetkiä kaikille pyöräilystä nauttiville, unohtamatta upeita maisemia! Reittejä löytyy haastavista metsäreiteistä mukaviin pyöräteihin.

Ukkohallan pyöräilyreittien reittikuvaukset

Noin 50 kilometrin mittaisella Ukkohalla–Hyrynsalmi-reitillä puolet matkasta taitetaan rauhallisilla maanteillä ja puolet päällystämättömillä pyörämatkailureiteillä. Päiväretkeksi sopivan reitin varrella voit pysähtyä esimerkiksi Komulankönkään putoukselle ihailemaan luonnonvaraista putousta ja nauttimaan retkieväistä.

Hyrynsalmi–Paljakka–Ristijärvi-reitin vaihtoehto 1 taivalletaan päällystetyillä, rauhallisilla maanteillä. 90 kilometrin mittaisen reitin varrella ei ole varsinaista pyörätietä, mutta vähäliikenteisillä maanteillä voi pyöräillä turvallisesti. Kainuun hulppeat vaaramaisemat antavat oivalliset puitteet pyöräilyyn ja vaarat tuovat reittiin myös sopivaa haastavuutta. Matkan varrella voit pysähtyä ihailemaan esimerkiksi Komulankönkään putousta.

Hyrynsalmi–Paljakka–Ristijärvi-reitin vaihtoehto 2 kulkee 84 kilometrin matkan päällystetyillä, rauhallisilla maanteillä sekä osittain myös päällystämättömillä pyörämatkailureiteillä. Päällystämättömillä pyörämatkailuteillä taitetaan lähes puolet matkasta. Upeiden vaaramaisemien siimeksessä voi nauttia pyöräilystä ilman liikenteen melua. Vaaramaaston korkeuserot tuovat sopivasti haastavuutta reittiin ja luonnonkauniit maisemat tekevät reitistä erinomaisen pyöräilyreitin.

Voit ladata reittien kartat  sivun oikean laidan linkeistä.

Rullahiihto

Ukkohallan vaihteleva maasto soveltuu hyvin rullahiihdon ja -luistelun harrastamiseen. Lisäksi Ukkohallan ympäristö vaellusreitteineen ja sauvarinnemahdollisuuksineen tarjoaa kaikki kesäkauden hiihtoharjoitteluun vaadittavat elementit.

Korkeuseroa laskujen ja nousujen välillä löytyy riittävästi niin kilpahiihtäjän kuin aktiiviliikkujankin tarpeisiin. Toisaalta pääosa nousuista ja laskuista ovat hyvin loivapiirteisiä, joten rullilla liikkuminen onnistuu myös vähemmän harjaantuneelta kuntoilijalta.

Ukkohallan rullahiihtoreitit sopivat hiihtäjän kesäharjoitteluun

Maastohiihtäjä Teemu Härkönen kävi testaamassa Ukkohallan rullahiihtoreitit. Hänen mukaansa kohde sopii hyvin rullahiihtoharjoitteluun. Härkönen arvioi alueen reittien parhaimmaksi puoliksi maisemat ja vaihtelevat vaaramaastot sekä kokonaisuudessaan rauhallisen harjoitteluympäristön. Asfalttipinnoite ei ylety kaikkien loma-asuntojen pihaan, mutta esimerkiksi mökkialueelta on vain lyhyt siirtymä pinnoitetuille teille. Osa tiepinnoista on karheaa, joten pehmeämmät pyörät sopivat parhaiten rullahiihtohetkiin.