Lumetus

Ukkohallassa on käytössä 25 lumitykkiä, joiden avulla rinteet ja parkit lumetetaan. Vesi lumetusjärjestelmää varten otetaan viereisestä Syväjärvestä. Lumetusjärjestelmään on investoitu viime vuosina ja investointien tavoitteena on saada rinteet lumetettua entistä energiatehokkaammin ja nopeammin. Lumetus käynnistetään heti kun on odotettavissa pidempi pakkasjakso, jotta lumetus olisi kannattavaa ja energiatehokasta. Lyhyttä 2-3 pv pakkasjaksoa varten lumetusta ei siis kannata käynnistää. Ideaaliolosuhteet lumetukselle luovat yli -10 asteen pakkanen ja sopivan kuiva keli.
Lumetustunnelmia voit seurata myös Ukkohallan Facebookista!

Lumetuspäiväkirja 2019-2020

7.11.2019
Lunta on tullut 20 tykin voimin mukavasti ja osa tykeistä siirretty Junnuparkin lumetukseen. Näyttää että viikonlopuksi kelit lauhtuvat, mutta toivotaan että runsaat pakkaset jatkuvat!
6.11.2019
Mukavat pakkaskelit ovat jatkuneet ja yöllä pakkasta ollut jopa lähempänä -20 astetta! Päivällä hieman lämpimämpää, noin -8 astetta. Luonnonlunta olemme saaneet myös mukavasti.
4.11.2019
Lumetus käynnistettiin aamulla klo 7.00 upeassa kelissä – pakkasta tällöin noin -10 astetta. Lumetuksessa päärinne ja lastenrinne.