Käyntikohteet Ukkohallassa

Suomussalmi on erinomainen käyntikohde matkailijalle, vireä kunta sijaitsee vain 30 minuutin matkan päässä Ukkohallasta. Luonnonkaunis kunta tunnetaan muualla kotimaassa ja maailmalla erityisesti värikkäästä historiastaan ja monipuolisista luontomatkailumahdollisuuksistaan. Matkailijalle Suomussalmi tarjoaa runsaasti tekemistä ja näkemistä.

Suomen sotahistorian ja koko Talvisodan kannalta käänteentekevät taistelut käytiin Raatteen tiellä Suomussalmella. Nykyään Suomussalmi on otsikoissa mukavammista syistä – Suomussalmen oma poika Heikki Kovalainen on kaasutellut koko maailman tietoisuuteen formularadoilta.

Historiallisia käyntikohteita ja paljon tekemistä

Suomussalmi tarjoaa matkailijalle kunnan vaiheikkaasta historiasta kertovienkäyntikohteiden lisäksi paljon tekemistä. Suomussalmen kauppakeskuksiin on helppo piipahtaa ostoksille ja nauttia Retikka-teatterin ylistetyistä näytöksistä kylpylähotelli Kiannon Kuohujen yhteyteen rakennetussa uudessa teatteritalossa. Ravintola Kultainen Kukko taas on käsite makunautintoja metsästävien keskuudessa.

Lue lisää Suomussalmesta

 Mustarinda

Mustarindassa voi vierailla kansainvälisessä taidenäyttelyssä, samoilla vanhan metsänluontopolulla ja ihastella upeita näköaloja Paljakanvaaran näkötornilla, joka on tuntureiden eteläpuolisen Suomen korkein paikka 404 metrin korkeudessa. Mustarinda-talon ympäristössä humisevat arvokkaat, paikoin täysin luonnontilaiset aarniometsät.

Mustarinda sijaitsee Kainuun toiseksi korkeimman vaaran laella Paljakan luonnonpuiston koillislaidalla, aivan Ukkohallan matkailualueen naapurissa. Mustarinda-seura ry vaalii luonnon ja kulttuurin monimuotoisuutta tuomalla yhteen taiteen, tieteen ja järjestöelämän toimijoita keskusteluihin, seminaareihin, näyttelyihin ja tapahtumiin. Se tarjoaa myös tiloja eri alojen taiteilijoiden ja tutkijoiden käyttöön sekä majoituspalveluja.

 

Tutustu Mustarindaan ja talon ajankohtaisiin tapahtumiin