MAASTOHIIHTO

Ukkohallassa erinomaiset mahdollisuudet maastohiihtoon.

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia.

Ukkohallassa nautitaan paksusta lumipeitteestä. Hoidettuja latuja rinnekeskuksen maisemissa on jopa 160 kilometrin verran. Tärkeintä Ukkohallassa on kuitenkin nostaa katse ylös suksenkärjistä, sillä maisemat ovat paikoin henkeäsalpaavia!

Ukkohallassa on hoidetut ja merkityt latureitit

Kaikki alueen latureitit ovat hyvin merkittyjä ja säännöllisesti huollettuja. Latu-urien varrella  laavut ja nuotiopaikat antavat tilaisuuden levähtämiseen, lämmittelyyn sekä eväiden syöntiin. Pysähdyspaikkoja on sijoitettu ulkoilureiteille sopivin välimatkoin.

Latujen kunnossapito

Matkailuyhdistys Ukkohalla-Hyrynsalmi ry hoitaa alueen latureitit yhdessä Hyrynsalmen kunnan kanssa. Hyrynsalmen kunta vastaa yhdysladusta Ukkohalla-Hyrynsalmi sekä Hyrynsalmen latujen hoidosta. Ladut pyritään kunnostamaan vähintään joka toinen päivä.

Tällä hetkellä kunnostettuja latuja ovat Ensilumenlatu (valaistu 1.8 km), Nybergin lenkki (6 km) ja Akan kierros (9 km). Akan kierros tulee myös toimimaan koiralatuna.

Tuomivaaran kierros:  Avoinna osittain niin, että hiihtokeskuksesta lähdettäessä Pienimäen/Vähämäen kautta, pääsee hiihtämään yhdysladun risteykseen asti. Yhdyslatua pitkin pääsee hiihtämään aina Hyrynsalmen kirkonkylälle asti.

(päivitetty 14.1.2021)

 

Vinkkejä hiihtäjille

Vuokraa maastohiihtovälineet kätevästi suoraan verkosta: https://rentle.shop/ukkohalla/hiihtokeskusukkohalla