Ladut Ukkohallassa Pituus km
Ensilumen latu, valaistu1,8
Lisälenkki, valaistu0,5
Nybergin kierros6
Tuomivaaran kierros 14
Väisälän kierros 12
Akan kierros9
Hallan reitti Suomussalmelle 24
Ukon kierros 6
Nousevan auringon latu + latu Paljakkaan40
Lämpölatu (rinteiden päällä)4,1
Yhdyslatu kirkonkylälle18

Ladut Hyrynsalmen kk

Isku, valaistu1,5 tai 3
Honkavaara – valaistu (keskivaikea)3
Murtovaara&

Ukkohallassa erinomaiset mahdollisuudet maastohiihtoon

Ukkohallan ympäristö tarjoaa upeita latureittejä eritasoisille maastohiihtäjille. Alueella on otolliset olosuhteet niin perinteiselle kuin luistelutyylille. Kauniit vaaramaisemat tekevät hiihtoretkistä unohtumattomia.

Ukkohallassa nautitaan paksusta lumipeitteestä. Hoidettuja latuja rinnekeskuksen maisemissa on jopa 160 kilometrin verran. Tärkeintä Ukkohallassa on kuitenkin nostaa katse ylös suksenkärjistä, sillä maisemat ovat paikoin henkeäsalpaavia!

Ukkohallassa on hoidetut ja merkityt latureitit

Kaikki alueen latureitit ovat hyvin merkittyjä ja säännöllisesti huollettuja. Latu-urien varrella  laavut ja nuotiopaikat antavat tilaisuuden levähtämiseen, lämmittelyyn sekä eväiden syöntiin. Pysähdyspaikkoja on sijoitettu ulkoilureiteille sopivin välimatkoin.

Kevään 2017 latujen kunnossapito

Matkailuyhdistys Ukkohalla- Hyrynsalmi ry hoitaa alueen latureitit yhdessä Hyrynsalmen kunnan kanssa. Hyrynsalmen kunta vastaa yhdysladusta Ukkohalla-Hyrynsalmi sekä Hyrynsalmen latujen hoidosta.

Ukkohallassa pääsääntöiset ajopäivät ovat tiistai – torstai – lauantai ja sunnuntai. Nousevan auringon latu ajetaan 1-2 krt/viikko. Lumisade voi vaikuttaa ajo-ohjelmaan ja tavoitteena on sadepäivinä, että ainakin Ensilumenlatu, (valaistu latu 1,8 km) ja Akan kierros (9 km) ovat ajettuna.

Ukkohallan latukartta Komulanköngäs-Vorlokki hiihtoreitti

Hiihtoladut

Cxense Display