Hyvinvointilomalta iloa arjen keskelle

Ukkohallan kauniit maisemat, rauhoittava luonto ja monipuoliset aktiviteetit antavat erinomaisen lähtökohdan tuetuille hyvinvointijaksoille.

Ukkohallassa järjestetään Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry:n, sekä Maaseudun terveys- ja lomahuolto Ry:n tuettuja hyvinvointijaksoja, joiden tarkoituksena on ohjata kohti terveellisempiä elämäntapoja ja hyvää oloa.

Onnistumisen iloa ja elämyksiä sisältäviä jaksoja on osoitettu niin työikäisille/työttömille aikuisille kuin perheille.

– Jaksoista on tehty innostavia ja elämyksellisiä. Ne on koostettu pysäyttäviksi kokemuksiksi arjen keskellä. Osallistujille tarjotaan uudenlaisia elämyksiä ilman hampaat irvessä puurtamista Ukkohallan monipuolisten palveluiden avulla.

Aikuisten valikoimassa on omat teemalomansa liikuntaan, painonhallintaan tai arjen hallintaan motivaatiota kaipaaville. Perheille tarjotaan ryhmämuotoisia liikuntapainotteisia ja virikkeellisiä jaksoja. Ne antavat mahdollisuuden esimerkiksi uusien harrastusten löytämiseen sekä perheyhteyden vahvistamiseen.

– Ukkohallassa aikuisten ohjelmiin on sisällytetty muun muassa kahvakuulailua, frisbeegolfia ja eräretkiä. Perhejaksoilla lapsille on esimerkiksi talutusratsastusta ja vesihiihtoa kaapeliradalla.

 Yksin tai yhdessä panostaen

Ukkohallan ensimmäinen PHT:n perheiden hyvinvointijakso alkoi kesällä 2012 ja työikäisten aikuisten elokuussa 2012. Hyvinvointijaksoille haetaan PHT:n internetsivuston kautta.

MTLH:n ensimmäinen hyvinvointijakso toteutettiin Ukkohallassa ensimmäistä kertaa keväällä 2016. Jaksoille voit hakea MTLH:n internetsivustojen kautta.

Kaikki jaksot sisältävät teeman mukaisen ohjelman sekä majoituksen täysihoidolla. Osallistuja maksaa ainoastaan kiinteän omavastuuosuuden ja matkakulut kohteeseen.

PHT:n sekä MTLH:n tuettuja hyvinvointijaksoja rahoitetaan Raha-automaattiyhdistyksen tuella, mikä ohjaa myös osallistujien valintaa. Perheiden osalta painotetaan sosiaalisia ja taloudellisia kriteerejä sekä aikuisten jaksoille valinnassa terveydellisiä kriteerejä.

Aikuisten jaksoille voi hakea joko yksin tai yhdessä kaverin tai puolison kanssa. Perheiden jaksot ovat viiden vuorokauden mittaisia, ja perheessä voi olla mukana yksi tai useampi alle 17-vuotias lapsi.

Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry

Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry

Cxense Display